mijn opleidingskeuze

kalender

Geen kalenderitems gevonden
Open dag of bijeenkomst? Mail ons!

Wat wil je worden?

Is één van de meest gestelde vragen aan jongeren. Er zijn echter maar weinig jongeren die weten wat ze willen worden. Veel scholieren maken verkeerde keuzes voor een vervolgopleiding en veel afgestudeerden maken verkeerde beroepskeuzes. Kiesjeberoep Limburg gaat je helpen verkeerde keuzes te voorkomen.

Beroepenfilms
 
Op Kiesjeberoep Limburg  komen ruim 200 beroepenfilms voor. De informatie komt van bedrijven. Je krijgt dus een goed beeld te zien van het beroep waar je interesse in hebt. Ook kun je zien wat je kunt verdienen en welke opleiding je hiervoor moet volgen. Klik je op meer informatie, vind je uitgebreide informatie over deze opleiding en waar je die in Limburg kunt volgen. Als je je eigen account maakt, kun je je selecties bewaren voor later. Kiesjeberoep Limburg laat ook zien welke interessante beroepen er in je eigen omgeving mogelijk zijn. Je hoeft niet uit je regio te vertrekken voor een interessant beroep. Nu nog is de informatie vooral gericht op MBO-opleidingen. Eerdaags vind je er ook alles over HBO-studies.

Gratis beroepentest

Aan de hand van de gratis beroepentest kom je er snel achter welke beroepen je het meeste aanspreken, of waar je het liefste mee aan de slag gaat. Onze software selecteert aan de hand van jouw antwoorden de beroepen die bij jou passen. Een handige kleurenbalk laat je meteen zien welk beroep het beste matcht met jouw keuze en welke minder. Als je een account aanmaakt kun je jouw beroepentest opslaan en later nog eens met je vrienden, ouders, schooldecaan of partner naar kijken. Succes!