mijn opleidingskeuze

kalender

Geen kalenderitems gevonden
Open dag of bijeenkomst? Mail ons!

Kiesjeberoep Limburg helpt jongeren met het kiezen van een vervolgopleiding!

 

Om te voorkomen dat Limburgse jongeren onvoorbereid een studie kiezen is een jaar geleden Kiesjeberoep Limburg ontstaan. Voor schooldecanen en mentoren is Kiesjeberoep Limburg een handig hulpmiddel om scholieren te ondersteunen in hun beroepskeuze. Kiesjeberoep Limburg is de enige Limburgse website die een actueel overzicht heeft van alle beroepsopleidingen die aangeboden worden.
 
Onze website biedt meer dan 600 mbo-opleidingen. De komende tijd worden ook hbo-opleidingen opgenomen. Bij het verzamelen van de informatie zijn we zorgvuldig te werk gegaan. De inhoudelijke informatie over de opleidingen komt van SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Arcus College, Leeuwenborgh Opleidingen, Citaverde en Gilde Opleidingen zijn onze samenwerkingspartners in dit project. Zij hebben de directe koppelingen naar de opleidingspagina’s van hun eigen website gemaakt
 
Gratis beroepskeuzetest
Kiesjeberoep Limburg biedt ook een gratis beroepentest aan. De beroepskeuzetest helpt jongeren zoeken naar een opleiding of beroep die bij hem/haar past. Aan de hand van competenties selecteert het zoeksysteem automatisch de beroepen die het beste matchen. In de omschrijving van deze beroepen vertellen wij over de voordelen maar ook over de nadelen van de beroepen en kunnen de jongeren zien bij welk ROC in Limburg zij deze opleiding kunnen gaan volgen. Gemiddeld doen jongeren er een kwartier over om de beroepentest in te vullen. De beroepentest is in samenwerking met Profiel ASL zorgvuldig gemaakt.
 
Limburgse bedrijven
Doel van Kiesjeberoep Limburg is om jongeren te binden aan hun eigen woonomgeving in Limburg. De website bevat 200 korte beroepenfilms van Limburgse bedrijven (waarin de mensen zelf over hun beroep vertellen), zodat jongeren meteen zien bij welk bedrijf zij met een bepaalde opleiding straks terecht kunnen.
 
Kiesjeberoep Limburg is interessant voor al die jongeren die voor een van de belangrijkste keuzes in hun leven staan. Wij denken dat deze site voor u heel nuttig kan zijn, om scholieren nog beter te helpen de juiste beroepskeuze te maken.
 
Opslaan is handig!
Heel wat scholieren moeten de komende weken deze belangrijke keuze maken. Grijp de kans die we u met Kiesjeberoep Limburg bieden en ga aan de slag. Scholieren die een eigen account aanmaken kunnen de opleidingen, beroepen én beroepskeuzetest makkelijk opslaan. Zij kunnen er dan later met hun vrienden, ouders of met u als decaan naar kijken. 
 
Laat ons alstublieft weten wat u van dit initiatief vindt (info@vindamedia.nl). Dan kunnen we Kiesjeberoep Limburg samen nog verder verbeteren.