mijn opleidingskeuze

kalender

Geen kalenderitems gevonden
Open dag of bijeenkomst? Mail ons!

Gratis beroepentest

Onze beroepentest helpt je zoeken naar een opleiding of beroep dat bij je past. Dat is niet zomaar een keuze die je even maakt. Daarom adviseren we je de tijd te nemen om de 25 vragen door te nemen. 
 
Wellicht is het daarom verstandig dat je de vragenlijst doorneemt samen met bijvoorbeeld je ouders, oudere broer of zus of een leraar op school. In ieder geval iemand die je ook goed kent. Je moet bij elke hoofdvraag vijf keer een subvraag beantwoorden met ja of nee. Op basis van al die antwoorden maakt onze software een profiel van je persoonlijke eigenschappen en kenmerken en je voorkeuren. Hoe eerlijker je de vragen beantwoordt, des te beter kloppen de resultaten straks. Vervolgens wordt in de database gezocht naar opleidingen en beroepen die aansluiten op dit profiel. De meest passende staan bovenaan. Deze worden met een percentage aangegeven. 
 
Deze beroepentest helpt je om uit de meer dan 600 MBO-opleidingen een keus te maken. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf welke opleiding je gaat volgen. Als je ingelogd bent dan wordt altijd je laatste test bewaard zodat je makkelijk terug kunt naar de resultaten. Ben je nog niet ingelogd of heb je nog geen account dan kun je dat in de rechterbalk doen. Veel succes!
 

Klik hier om te beginnen met de test.